(1393/1/15 ، 01:26 صبح)amraii نوشته است: سپاس بابت چکاپ
منظورم اینه که
موقعی که میزنیم ستونها و تیرها رو از لحاظ اقتصادی و جوابگو بودن بررسی کنه مثلا رنگ ستون ها فیروزه ای و سبز درمیاد ولی رنگ دیوارای برشی خاکستری میشن?/
در مورد سوال دومم چطور؟
اگه عدد D/C رو به .7 بخوام برسونم تعداد ارماتورها خیلی کم میشن مثلا ی دیوار سه متری دارم که 22 تا ارماتور میخوره 11 تا بالا زده 11تا پایین با فی 18 و ضخامت دیوارم 30 سانته?معقوله بنظرتون؟
دوست محترم
قطر میلگرد وفاصله آنها دست شماست حتی تعیین عرض دیوار.تا آنجاییکه در صد میلگرد از حداقل وحداکثر مجاز آیین نامه عدول نشود روی قطر وفاصله مانور بدهید تا به عذد 1 نزدیک شوید.
دوستان
بنده به روش یکنواخت دیوارا رو میزنم طراحی شن(فی 18@20 واسه ی دیوار سه متری با ضخامت 30 سانت) بعدش که طراحی کامل شد باید چه کاری انجام بدم
اسکرین شات زیر رو هم چک کنید...اون دیواری که تو محیط SD هست همون دیواری هست که خود برنامه طراحی کرده
اگه توضیحی مفصلی راجع به مراحل طراحی به روش یکنواخت بدین بسیار عالی میشه؛ تا حالا اقدام به طراحی دیوار برشی نکردم، فلذا سئوالات بسیاراند...
در روش یکنواخت در دو حالت می توانید طراحی را انجام دهید روش دیزاین و طراحی در حالت چک ، در حالت چک می توانید قطر آرماتور و فاصله را تعیین نمایید و برنامه نسبت تنش دیوار با آرماتور تنظیم شده را محاسبه و مشخص می نماید .
در حالت دیزاین برنامه درصد آرماتور موردنیاز را در کل مساحت دیوار برشی محاسبه و مشخص می نماید . بعد از طراحی به روش یکنواخت نیاز است مقایدر آرماتور خمشی مقطع دیوار را از نظر میزان حداقل و حداکثر بررسی نمایید و طول جزء مرزی را از برنامه برداشت نمایید و آرماتور عرضی ویژه را در این طول در نظر بگیرید.
* روش طراحی یکنواخت به صورت تقریبی می باشد و برای دیوار برشی که به ستون انتهایی و مستطیلی می باشد مناسب است .
- روش عمومی یا جنرال روش کامل و دقیقی می باشد که می توان هندسه و جزئیات بیشتری از آرماتور را در برنامه SD ترسیم نموده و سپس به مقطع اختصاص داد و کفایت طراحی را بررسی نمود .
مهندس بابایی همونطور که با توجه به پروژه ایی که واستون ضممیه کردم مشخص بود دیوارهای برشی طراحی شده ستون انتهایی ندارند فلذا طبق گفته کتاب جناب مهندس باجی روش یکواخت بهترین گزینه هست...
ولی سئوالاتی که برای بنده حادث شدند؛ ""مقایدر آرماتور خمشی مقطع دیوار را از نظر میزان حداقل و حداکثر بررسی نمایید(به چه صورت این کار را انجام دهم) و طول جزء مرزی را از برنامه برداشت نمایید و آرماتور عرضی ویژه را در این طول در نظر بگیرید(مجددا انجام این مرحله رو باز نمیدونم)
در صورت امکان یک مقداری بحث بالا رو برام بازتر کنید
سپاس فراوان
1393/1/16 ، 12:29 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/1/16 ، 12:34 عصر، توسط کیوان بابایی.)
باسلام
- بند مربوطه از مقادیر حداقل و حداکثر آرماتور در دیوار برشی و همچنین میزان کاور و فاصله در مبحث نهم را معرفی نمودم . از تصاویر زیر هم می توانید استفاده نمایید .
- در حالت Check ( کنترل کفایت مقطع ) مقادیر سایز و فاصله آرماتور را معرفی می کنید و برنامه برحسب نسبت بار وارده به بار مجاز ان را بررسی می نماید .
* برحسب مقادیر سایز و فاصله ای که معرفی نمودیم می توانیم درصد فولاد را هم به صورت دستی محاسبه نماییم .
- با کلیک راست کردن برروی عضو دیوار برشی ، در پنجره مربوطه از مقطع در حالت چک D/c Ratio یعنی ( نسبت بار وارده به بار مجاز ) ودر حالت دیزاین Required Reinf Ratio ( نسبت آرماتور خمشی لازم در مقطع دیوار برشی ) و Current Reinf Ratio ( نسبت آرماتور خمشی موجود در مقطع دیوار برشی ) و در قسمت SHear Design Rebar مقدار حداکثر سطح مقطع لازم برای آرماتور افقی در واحد طولی دیوار را نشان داده می شود که براین اساس مقدار سایز و فاصله را برحسب این سطح مقطع تخمین می زنید و برداشت می کنید . ( فاصله برحسب ملزومات آیین نامه )
- در همان برگه قسمت B-Zone Length طول لازم جزء مرزی گزارش می شود که باید در این طول از آرماتور ها عرضی ویژه استفاده می نماییم و مقطع مورد نظر را ترسیم می کنیم .
تصاویر زیر برگرفته از مقاله رایگان آموزشی مهندس هادیزاده می باشد ( طراحی دیوار برشی در سازه فولادی )
جناب مهندس بابابی سپاس فراوان
الان یک مشکل جدید دارم یک تیر به طول یک متر بین دو دیوار برشی واقع شده که دیوارهای برشی از نوع shell هستند و ستون هم در کناره های خود ندارند، این تیرها حتی با در نطر گرفتن سایز45*60 بازهم جوابگو نیستند
در صورتی که سایر تیرها با همان سایز نهایتاً 30*60 جوابگوهستند
1393/1/17 ، 11:49 صبح (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/1/17 ، 12:03 عصر، توسط کیوان بابایی.)
باسلام
منظور شما از تیر دهانه دیوار برشی می باشد ؟
جهت بارگذاری را تغییر دهید و یا مقادیر بار را بازبینی نمایید و واحد انتخابی را چک کنید و همچنین نیروی زلزله و ترکیب بارها را چک نمایید . شکل پذیری سازه را بررسی کنید و آن را در حد نرمال تنظیم کنید .
1393/1/17 ، 09:17 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/1/17 ، 09:20 عصر، توسط amraii.)
مهندس، بنده چک های ذکر شده توسط شما رو انجام دادم، بعد از انالیز سازه با دستور Select all نوع شکل پذیری سازه رو به ordinary تغییر دادم ولی با ز مقطع 60*55 جوابگو نبود با تعریف مقطع 70*50 مشکل حل شد
آیا استفاده از این مقطع تیر در یک دهانه یک متری مقداری نامعقول نیست؟
اسکرین شات محل قرارگیری تیر(بین دو دیوار برشی shell و بدون ستون کناری پیوست هست
البته شات مربوط به قبل تغییر شکل پذیری هست
و اینکه اگر میشه در مورد شکل پذیری سازه یا توضیحی بدین یا یک منبعی رو به غیر از 2800 معرفی کنید
1393/1/18 ، 11:35 صبح (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/1/18 ، 11:45 صبح، توسط کیوان بابایی.)
باسلام
مطمعناً یکجا کار شما باید اشکالی داشته باشد . این مقدار سایز چندان اجرایی نیست
* تعداد دهانه های دیوار برشی را زیاد نمایید و سایز تیر وستونها را در طبقات چندان تغییر ندهید یعنی در هر دو طبقه به بالا تغییر سایز را با رعایت شیب 1 به 6 انجام دهید . ملزومات آیین نامه را برای تخمین اولیه در نظر داشته باشید .
شکل پذیری : رفتار سازه در ناحیه غیر خطی که با مقدار جابجایی بتواند انرژی را جذب و استهلاک ( مستهلک نمودن انرژی که ، برای تغییر شکل سازه مصرف می شود ) نماید . ( εu / εy )
انواع بازه های شکل پذیری سازه :
1- شکل پذیری کم : تغییر شکل در سازه کم است و فقط ایمنی سازه در مقابل نیروهای جانبی رفت و برگشتی تامین می شود .
2- شکل پذیری متوسط : سازه در ناحیه غیر خطی قرار می گیرد و مقاطع سازه در برابر گسیختگی ایمن طراحی می گردند .
3- شکل پذیری : مقاطع سازه باید توانایی جذب نیروی و مستهلک نمودن آن با حفظ تاب باربری و انسجام کلی سازه را داشته باشند .