امتیاز موضوع:
  • 59 رأی - میانگین امتیازات: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فشردگی لرزه ای مقاطع IPE
سلام
آیا مقاطع دوبل IPE که به هم چسبیده نیستند فشرده لرزه ای هستند ؟
داخل سایت در این مورد مطلبی پیدا نکردم

پاسخ
باسلام

به ضوابط مدرج در جدول 10-3-4-1 مبحث دهم ویرایش 92 مراجعه نمایید .

موفق باشید
پاسخ
با سلام جدولی که فرمودید در خصوص قشردگی مقاطع مرکب چیزی نگفته
پاسخ
(1393/7/17 ، 01:16 عصر)HAK نوشته است: با سلام جدولی که فرمودید در خصوص قشردگی مقاطع مرکب چیزی نگفته

باسلام

برای اعضای دوبل و یا اعضای دوبل با ورق تقویتی ، نسبت پهنای عضو به ضخامت برای هر مقطع باید بررسی شود . پس نیاز داریم نسبت پهنای عضو را به نسبت ضخامت تک تک هر یک از اجزا بررسی نمائیم .

پاینده باشید
پاسخ
سلام
چند سوال
1- آیا تمامی مقاطع ایرانی که در بازار وجود دارند فشرده هستند؟مثلاً اجزای پروفیل IPE24 رو تست کردم و فشرده بود.
2- برای اینکه نرم افزار بتواند فشردگی یا عدم فشردگی مقاطع رو تشخیص دهد چکار باید کرد؟
3-
نقل قول: چنانچه از AISC برای طراحی سازه فلزی اسفاده شود میبایست مقدار تنش مجازFb برای تیرها فشرده درنظر گرفته شود و از 0.6Fy به مقدار 0.66 Fy تغییر یابد.
این نقل قول برای چی زمانیست؟حتی اگر اجزا مقاطع تیر فشرده باشند هم کاربرد دارد؟
4- اگر مقطعی تمامی اجرای آن فشرده باشند.میتوان گفت که مقطع دوبل آن هم حتماً فشرده است؟
5- فشردگی و غیر فشردگی اعضا با نحوه طراحی(تنش مجاز و حالت حدی) رابطه دارد؟
6- همه اجزاء مقاطع بکار رفته در سازه فولادی (ستون-تیر-مهاربند) باید فشرده باشند؟
7- میدانیم که اگر با SD مقاطع رو مدلسازی کنیم،نرم افزار نمیتواند فشردگی یا عدم فشردگی را در نظر بگیرد.در این حالت نیاز به تنظیمات پارامتر خاصی در نرم افزار هست؟
حتی اگر به یکی از سوالها جواب دهید،کمک کرده اید.
ممنون و سپاسگذارم.../
از این برکه باید یه دریا بسازیم،یه دریا به عمق یه عشق قدیمی
instagram:Irancivilengineers

پاسخ

نقل قول: 1- آیا تمامی مقاطع ایرانی که در بازار وجود دارند فشرده هستند؟مثلاً اجزای پروفیل IPE24 رو تست کردم و فشرده بود.
تمامی آی پی های ساخته شده شرایط فشردگی رو دارند پس نیازی به کنترل کردن تک آی پی نیست

نقل قول: 2- برای اینکه نرم افزار بتواند فشردگی یا عدم فشردگی مقاطع رو تشخیص دهد چکار باید کرد؟
فقط در حالتی که ما مستقیما مشخصات مکانیکی مقطع رو معرفی کنیم برنامه میتونه مقطع رو فشرده در نظر بگیره
برای بدست آوردن مشخصات مکانیکی عضو میتونید از برنامه PROPER استفاده کنید

[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

که بعد از پیدا کردن مشخصات مکانیکی به صورت مستقیم مقطع رو به برنامه معرفی میکنید

[تصویر:  dy1h18lblqfsp63o38b7.gif]

در تمامی حالات دیگه برنامه مقاطع ساخته شده رو نمیتونهتشخیص بده که دارای شرایط فشردگی هست یا نه به همین دلیل در صورتی که از آیین نامه AISC استفاده کنید برنامه عضو رو طراحی نمیکنه و نادیده میگیره

نقل قول: چنانچه از AISC برای طراحی سازه فلزی اسفاده شود میبایست مقدار تنش مجازFb برای تیرها فشرده درنظر گرفته شود و از 0.6Fy به مقدار 0.66 Fy تغییر یابد.
طبق آیین نامه در صورتی که در الت حدی مقاطع ما فشرده باشه میتونیم تنش مجاز رو از 0.6fy به 0.66fy افزایش بدیم ( میتونیم یعنی اگر هم نکنیم مشکلی نیست ولی خوب اگر بکنیم مقاطع سبکتر و ارزونتر در میاد)

نقل قول: 4- اگر مقطعی تمامی اجرای آن فشرده باشند.میتوان گفت که مقطع دوبل آن هم حتماً فشرده است؟
نمیدونم

نقل قول: 5- فشردگی و غیر فشردگی اعضا با نحوه طراحی(تنش مجاز و حالت حدی) رابطه دارد؟
هیچ رابطه ای نداره هر دو روش قابل استناد هست فقط هر کدوم اومدن یه محدودیت گذاشتن مثلا توی حالا حدی گفته مقطع حتما فشرده باشه

نقل قول: 6- همه اجزاء مقاطع بکار رفته در سازه فولادی (ستون-تیر-مهاربند) باید فشرده باشند؟

این فایل رو مطالعه کنید

http://s5.picofile.com/file/8146294792/S...2.pdf.html

[تصویر:  y726vs6kimb21dgsz1d.gif]

نقل قول: 7- میدانیم که اگر با SD مقاطع رو مدلسازی کنیم،نرم افزار نمیتواند فشردگی یا عدم فشردگی را در نظر بگیرد.در این حالت نیاز به تنظیمات پارامتر خاصی در نرم افزار هست؟
برنامه چون نمیتونه فشردگی رو تایید کنه اصلا روش محاسبات انجام نمیده

فروش مجموعه نرم افزار های مهندسی عمران+ فیلمهای آموزش عمرانی + آرشیو کل سایت https://goo.gl/80OzPv
آموزش طراحی سالن های صنعتی(سوله) با برنامه ی SAP&ETABS و طراحی پی در (Safe) https://goo.gl/20kasW
فیلم آموزش طراحی یک ساختمان فلزی از اول تا آخر در ایتبس و طراحی پی در سیف(Etabs&Safe) https://goo.gl/TlWlvw
دانلود 35 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد دو بعدی 2012 توسط استاد آریانی (400دقیقه) https://goo.gl/NRuR94
دانلود 40 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد 2012 سه بعدی توسط استاد آریانی (7ساعت) https://goo.gl/GsLsyv
پاسخ
(1394/5/17 ، 02:20 صبح)علی خیرالهی نوشته است: سلام
چند سوال
نقل قول: 4- اگر مقطعی تمامی اجرای آن فشرده باشند.میتوان گفت که مقطع دوبل آن هم حتماً فشرده است؟
با سلام
اگر منطورتان این هست که دو IPE مجزای فشرده داریم آیا حالت دوبل آنها هم فشرده هست ؟ جواب آنست که :بله همینطور است وتوضیح بیشتر آنکههمچنانکه مطلعید
شرایط فشرده بودن مقاطع مختلف در مبحث 10 طی جداولی ارائه شده است نسبت پهنا به ضخامت تعریف شده هرنوع مقطع باید از عدد خاصی بزرگتر باشد
این عدد به مدول الاستیسیته وFY فولاد بستگی دارد
برای فشرده لرزه ای بودن ،عدد مذکور سخت گیرانه تر می شود.
شرط اینکه یک مقطع ترکیبی مثل دوبل Ipeبه اضافه پلیت فشرده محسوب شود آن است که هردو Ipeوهردوپلیت شرایط فشردگی را داشته باشند.در جدول
10-1-2-1 مبحث 10 ویرایش 87 شرایط فشرده بودن پلیت ذکر شده است.

(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه

پاسخ
سلام
مرسی از دوستان.
مهندس امن خانی فایل بسیار مفیدی بود باوجود قدیمی بودنش!
قبل از سوال، ضوابط و تعاریف مربوط به فشردگی رو مطالعه کرده بودم.
اما ابهامی که وجود داشت این بود:
من IPE24 رو واسه خودم امتحان کردم.مسلماً هر چند تای دیگر از این پروفیل کنار هم قرار بگیرند هم مقطع مرکب فشرده خواهد بود.
اما...
زمانیکه این دو پروفیل به هم توسط جوش وصل میشوند برایم سوال بود که شاید ضوابط دیگری غیر از 4 جدول فشردگی داشته باشد.منظورم این بود که جوش تغییراتی در لبه بال (زمانیکه بال به بال دو پروفیل بهم جوش میشوند.) بوجود می آورد یا نه.که با این حساب جواب منفی بود.

در ضمن مهندس عزتی در مورد قاعده 30-100 هم جوابی که از یکی از بزرگواران گرفتم این بود که نیاز به طراحی فایل جداگانه برای مقاطع نیست.یعنی اگر ستونی از دوجهت مختلف تاثیر بگیرد شامل این قاعده میشود.یعنی تیرها و ستونهای خارج از این قاعده با ترکیب بارهای 30-100 طراحی نخواهند شد.(تاییدی بر حرف شما)

پاسخ
مهندس عزتی سلام
نکته ای پیدا کردم که شاید دانستنش برای شما بد نباشد.
اخیراً با یکی از اساتید در مورد مقاطع فشرده که بحث میکردم.در مورد فشردگی مقطع دوبل در حالیکه مقطع تک فشرده باشد سوال کردم.
فرمودند:اینطورنیست که اگر یک مقطع تک فشرده باشد مقطع دوبل هم فشرده میشود.لذا باید نسبت پهنا به ضخامت بال آزاد (مثلاً IPE) چک شود.

پاسخ
(1394/5/24 ، 11:46 صبح)علی خیرالهی نوشته است: مهندس عزتی سلام
نکته ای پیدا کردم که شاید دانستنش برای شما بد نباشد.
اخیراً با یکی از اساتید در مورد مقاطع فشرده که بحث میکردم.در مورد فشردگی مقطع دوبل در حالیکه مقطع تک فشرده باشد سوال کردم.
فرمودند:اینطورنیست که اگر یک مقطع تک فشرده باشد مقطع دوبل هم فشرده میشود.لذا باید نسبت پهنا به ضخامت بال آزاد (مثلاً IPE) چک شود.
با سلام

من در حد وسع ومطالعات خودم نظر دادم.جمله ای را که در پست 7 درشت کردم جمله ای از دکتر حسین زاده بود.
در چندین فایل کارشده خوب هم که دارم برای تست دستی فشردگی تیرورق ، ، فشردگی تک تک اعضا انجام شده ومخصوص چکهای دستی فشردگی مقاطع ترکیبی تیر یا ستون هست.
در پست شماره 4 هم مهندس بابایی همین مورد را اشاره کرده اند.
ولی دراینکه نرم افزار چگونه فشردگی یک تیرورق یا دوبل آی پی را می فهمد همه دوستان مطلع می فرمایند که حتما باید مقطع ترکیبی در پراپر تهیه شود ومعنی آن ، این نیست که فرمول فشردگی مبحث 10 برای ترکیب استفاده شود.چنین چیزی را تاکنون در هیچ مستند قابل دفاعی ندیدم
فرصت کردید منظور استادتان از این پیشنهاد را بپرسید.آیا نسبت bf/2tfیک اپی در حالتی که دوبل آی پی استفاده کنیم با توجه به اینکه صورت کسر فوق دوبرابر می شود آیا بازمی تواند شرط فشردگی
را ارضا کند؟تقریبا جواب منفی است چون احتمال اینکه از سمت راست نامساوی در شرایط جدید بالا بزند خیلی زیاد است ولذا من فکر نمی کنم استنباط استاد شما ازاین موضوع منطقی باشد.
حتی اگر منطق محکمی برای حرفشان داشتند بپرسید در مورد دوبل آپی با ورق پاباز bf ,tf کدام می شود.
دوستان دیگر هم زحمت بکشند نظر بدهند.

(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه

پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  Etabs 2016 قرمز شدن تمام مقاطع mohamad.mlh 3 977 1398/6/5 ، 03:17 عصر
آخرین ارسال: hamdullah
  مشکل قرمز شدن مقاطع در ایتبس behnm 0 1,648 1395/3/16 ، 11:05 عصر
آخرین ارسال: behnm
  نحوه کنترل شرایط فشرده لرزه ای مقاطع دوبل آی شکل نورد شده چگونه است؟ HOMAN1974 0 1,681 1394/11/22 ، 12:42 صبح
آخرین ارسال: HOMAN1974
  طراحی لرزه ای و آیین نامه مربوط به آن kazemkha 6 4,638 1394/5/8 ، 11:11 صبح
آخرین ارسال: matin2h
  محاسبه ضریب تابیدگی در مقاطع Iشکل. zohre.r 3 5,429 1394/3/11 ، 06:43 صبح
آخرین ارسال: sanaz66
  ظوابط طرح لرزه ای و ترکیب بار تشدید یافته hamidreza4822 5 9,664 1393/12/23 ، 07:06 عصر
آخرین ارسال: akb
  راهنمایی اولیه برای مقاطع پدرام امیدیان 3 3,215 1393/12/9 ، 07:39 عصر
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  ساخت مقاطع نردبانی و تیر کامپوزیت با پروپر sajadsabouri 6 3,395 1393/10/3 ، 02:31 عصر
آخرین ارسال: sajadsabouri
  اشکال در محاسبه مشخصات مقاطع فلزی سعید محمد 2 2,780 1393/2/28 ، 11:38 عصر
آخرین ارسال: سعید محمد
  مقاطع فشرده رضا برنوسی 4 3,226 1393/2/1 ، 01:13 صبح
آخرین ارسال: آرش نقیبی

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان