امتیاز موضوع:
  • 47 رأی - میانگین امتیازات: 2.49
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نیمه گیردار کردن تیر های فرعی در سازه ی بتنی در ETABS
با سلام خدمت مهندسین عزیز
من در حال تکمیل پروژه ی بتنم هستم که با یک مشکل مواجه شدم.
در تعدادی از تیرهای من برش بحدی بالا رفت که حتی تیر 60*60 هم پاسخگو نبود.
بعد از چک کردن بارگذاری و عوض کردن جهت تیرچه ها ، یکی از دوستان به من پیشنهاد کرد(طبق توصیه ی استادش!) که تیر های فرعی ای که به آن تیر میخورد ، نیمه گیر دار کنم . برای این کار باید از آدرس زیر تیری که انتخاب کردید را نیمه گیر دار کنید:
Assign>Frame/Line>Frame Releases/Partial Fixity
به اینصورت که مومنت های 2 و 3 را انتخاب می کنید و در قسمت ابتدا و انتها عددی را وارد می کنید.
من هزار وارد کردم و حتی با تیر 45*45 هم جواب گرفتم.
سوال من اینجاست که این عدد چگونه تعیین می شود و اینکه اصلا این روش مناسب هست یا نه؟
(فایل رو پیوست کرده ام)
این کار را برای تیرهای زیر انجام داده ام
B:3-4
B:4-5
C:4-5
5:B-C

http://s5.picofile.com/file/8126420250/E...0.rar.html

.
پاسخ
سلام
اگر امکانش هست پروژه رو پیوست کنید تا بررسی گردد
tabriz-project.com
پاسخ
(1393/2/7 ، 11:10 عصر)آرش نقیبی نوشته است: سلام
اگر امکانش هست پروژه رو پیوست کنید تا بررسی گردد

جناب مهندس پیوست قرار داده شد.
با تشکر از وقتی که می گذارید.
پاسخ
سلام جناب تو کتاب سیفی امده که از مسیر شما گزینه ال رو میزنی بعد گزینه نو ریلیز رو زدهزده تا ازاد سازی انجام نشه و گیردار تعریف شن حالا دوستان نظر بدن
پاسخ
(1393/2/7 ، 11:51 عصر)رضا برنوسی نوشته است: سلام جناب تو کتاب سیفی امده که از مسیر شما گزینه ال رو میزنی بعد گزینه نو ریلیز رو زدهزده تا ازاد سازی انجام نشه و گیردار تعریف شن حالا دوستان نظر بدن
توی منبعی هم که من خوندم همین اومد که شما می فرمایید. اما مسئله اینه که این حرف رو استادی داره میزنه که از اول که ایتبز بوده، ایشون هم بوده!!! در ضمن این ساختمون اجرا شده و ابعاد تیرهای محاسباتیش همون هایی هست که من بعد از نیمه گیردار کردن تیرهای فرعی بدست آوردم!
پاسخ
حالا سوال اصلیه من این هست که اصلا شما این روش رو دیدید تا حالا؟
اون اعدادی که وارد می کنید چگونه تعیین میشن؟
و اصلا اجرای اتصال نیمه گیردار چگونه است؟
پاسخ
سلام

بله توضیحات شما صحیح است
برای جواب گرفتن اتصال تیر به تیر و یا همان تیرهای فرعی در برابر پیچش یا سختی آن را به میزان لنگر ترک خوردگی عضو وارد می نمایند( ضریب اصلاح پیچشی ) و یا اتصال را به صورت مفصلی ( سختی فنر برابر صفر است ) و یا نیم صلب تعریف می نمایند ، در قسمت Frame Partial Fixity Sparing باید سختی فنرها را وارد نمود ( kθ ) در اتصال نیم گیردار لنگر ایجاد شده حدود 20 تا 90 درصد لنگر گیردار متناظر می باشد . در واقع باید مقدار kθ که بیانگر سختی پیچشی می باشد از تحلیل سازه و میزان لنگر بدست آورد که کار دشواری است . به دلایلی و عدم تمرکز اجرایی و ... این گونه اتصال طبق ایین نامه چندان پیشنهاد نمی شود .

لینک زیر را مشاهده نمایید :

http://www.mycivil.ir/forum/Thread-%D8%A...8%A8%D8%B2

پاینده باشید

پاسخ
سلام
ما در قاب خمشی بتنی فقط ملزم به آزاد کردن لنگر تیرهای فرعی از جمله پاگرد به تیر اصلی هستیم وآزاد سازی لنگر ستون ها مجاز نیست

فایل شما دارای اشکالات زیادی از جمله معماری سازه
عدم صحیح تحلیل دینامیکی
اختصاص ندادن ضرایب ترک خوردگی تیر و ستون
اختصاص ندادن نواحی صلب انتهایی
عدم آزاد سازی صحیح لنگر تیرها و...
میباشد
tabriz-project.com
پاسخ
(1393/2/8 ، 01:07 صبح)کیوان بابایی نوشته است: سلام

بله توضیحات شما صحیح است
برای جواب گرفتن اتصال تیر به تیر و یا همان تیرهای فرعی در برابر پیچش یا سختی آن را به میزان لنگر ترک خوردگی عضو وارد می نمایند( ضریب اصلاح پیچشی ) و یا اتصال را به صورت مفصلی ( سختی فنر برابر صفر است ) و یا نیم صلب تعریف می نمایند ، در قسمت Frame Partial Fixity Sparing باید سختی فنرها را وارد نمود ( kθ ) در اتصال نیم گیردار لنگر ایجاد شده حدود 20 تا 90 درصد لنگر گیردار متناظر می باشد . در واقع باید مقدار kθ که بیانگر سختی پیچشی می باشد از تحلیل سازه و میزان لنگر بدست آورد که کار دشواری است . به دلایلی و عدم تمرکز اجرایی و ... این گونه اتصال طبق ایین نامه چندان پیشنهاد نمی شود .

لینک زیر را مشاهده نمایید :

http://www.mycivil.ir/forum/Thread-%D8%A...8%A8%D8%B2

پاینده باشید
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
این مطلبی که حضرتعالی فرمودید مربوط به مشکل در برابر پیچش است.
درحالکیه تیرهای پروژه ی من در برابر برش مشکل دارند. آدرسی هم که در فرمودید مربوط به همان مسئله ی پیچش است. اگر به آدرسی که من برای مسیر انجام عملیات مورد نظر در ایتبز مشخص کردم دقت فرمایید، متوجه منظور من خواهید شد. لطفا در این مورد راهنمایی بفرمایید.
با عرض تشکر و ارادتمند

پاسخ
(1393/2/8 ، 01:22 صبح)آرش نقیبی نوشته است: سلام
ما در قاب خمشی بتنی فقط ملزم به آزاد کردن لنگر تیرهای فرعی از جمله پاگرد به تیر اصلی هستیم وآزاد سازی لنگر ستون ها مجاز نیست

فایل شما دارای اشکالات زیادی از جمله معماری سازه
عدم صحیح تحلیل دینامیکی
اختصاص ندادن ضرایب ترک خوردگی تیر و ستون
اختصاص ندادن نواحی صلب انتهایی
عدم آزاد سازی صحیح لنگر تیرها و...
میباشد
جناب مهندس با تشکر از وقتی که برای بازبینی پروژه گذاشتید.
جسارتا امکانش هست اون سه نقطه ای که آخر گذاشتید رو میشه کنید؟ منظورم این هست که اگه اشکال دیگری به نظرتون میاد اعلام بفرمایید.
با عرض تشکر و ارادتمند
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Question مشکل در Run و پس از Run در ETABS enerzhi 55 32,157 1401/11/27 ، 09:39 عصر
آخرین ارسال: Morteza0121
  فشرده سازی مقاطع فولادی در etabs chili 13 15,881 1401/6/22 ، 11:58 صبح
آخرین ارسال: miladjk1374
  مشکل run در نسخه 17 etabs mahdi_gordan 4 1,232 1400/12/7 ، 01:31 عصر
آخرین ارسال: civil92
  معرفی ترکیب بارهای طراحی سازه فولادی به روش LRFD KONKORKONKOR 5 7,146 1400/8/19 ، 09:51 عصر
آخرین ارسال: aryian
  رفع مشکل صادر کردن فایل فولادی برای سازه نگار9 SK1970 1 719 1400/6/28 ، 12:02 عصر
آخرین ارسال: SK1970
  Etabs 2016 رد شدن پروژه از کنترل سازه Amirhossin718 0 1,032 1399/12/19 ، 07:47 عصر
آخرین ارسال: Amirhossin718
  مشکل در Import کردن فایل E2K علی بهنیا 0 968 1399/5/4 ، 09:38 صبح
آخرین ارسال: علی بهنیا
  مشکل در طراحی تیر کنسولی بتنی؟ kaka410 52 28,996 1399/3/2 ، 11:41 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
  سوال در مورد وزن و سیستم سازه ای حمیدرضا یزدی 2 1,173 1399/1/8 ، 07:37 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
  مشکل run در نسخه 17 etabs mahdi_gordan 1 1,046 1398/10/10 ، 03:54 عصر
آخرین ارسال: sd70

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان