1393/2/27 ، 11:33 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/2/27 ، 11:47 عصر، توسط mehdipanahi.)
سلام
همانگونه که دوستان مسنحضرند ما در برنامه سیف برای طراحی نیاز به ترسیم نوارهای طراحی در 2 جهت داریم. حال برخی از همکاران این نوارهای طراحی را فقط برای نوار ستونی ترسیم میکنند و برخی هم برای نوار ستونی و هم نوار میانی. فرق این دو روش در این است که با ترسیم نوارهای طراحی میانی، میزان آرماتور طراحی نیز گزارش می شود که بعضا بسیار دست بالاست برای مثال در سازه ای میلگردهای عرضی نوار میانی (خاموت) میلگرد فی 25 بدست آمده است. حال واقعیت کدام است و روش صحیح کدام؟ برای روشن تر شدن موضوع مطالعه تایپیک های زیر نیز موضوع را کاملا عیان میکند. http://iransaze.com/ftopic-44786-days0-orderasc-0.html
و تایپیک http://www.iransaze.com/ftopic-29023-day...sc-10.html
و تایپیک http://www.iransaze.com/modules.php?name...&highlight=
بنده برای جمع بندی 2 فایل را تهیه دیده ام. یکی در برنامه سیف و دیگری در برنامه سپ. این مدلها مربوط به فونداسیونی با عددهای فرضی است.
این تایپیک را برای بررس موضوع و جمع بندی و وحدت رویه در طراحی ایجاد کردم. به نتیجه رسیدن این تایپیک به همکاری دسته جمعی همکاران آشنا به امر طراحی را تقاضا میکند. دوستان مطلع مشارکت نمایند تا به نتیجه ی واحدی و مطلوبی برسیم.
موفق باشید.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.
سلام
جهت تبادر اطلاعات به ذهن و بررسي عملكرد فونداسيون نواري 2 نظر وجود دارد:
1- عملكرد تير گونه استريپ ها كه در اين حالت ترسيم نوار ستوني كفايت ميكند.
2- عملكرد 2 طرفه مانند فونداسيون گسترده كه در اين حالت بايد نوار مياني علاوه بر نوار ستوني نيز ترسيم گردد.
حال با توجه به اين توضيحات دوستان در بحث مشاركت بفرمايند.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
1393/2/28 ، 03:45 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/2/28 ، 09:59 عصر، توسط siamak_meybodi.)
با سلام.
ممنون بابت کار خوبتون.
فونداسیون های نواری که ما طراحی و اجرا میکنیم معمولا نواری نیستند.
آنچه که ما طراحی و اجرا میکنیم معمولا فونداسیون های شبکه ای هستند.
به مورد جالب و خیلی مهمی اشاره فرمودید.منوال سیف رو یه نگاهی میکنم ببینم چیزی دستگیرم میشه.
موفق باشید.
در پی نواری ما فقط از نوار ستونی در دو جهت مقطع استفاده می نمائم و اینکه پی های نواری دوطرفه با توجه به جهت های X,Y همانند یک تیر ممتد به صورت چند دهانه عمل می کند و با توجه به عملکرد و شمای عنصر پی فقط نیاز به نوار از نوع ستونی می باشیم . همانطور که می دانیم safe12 بر خلاف safe8 قابلیت محاسبه برش برای تعبیه میزان خاموت را دارا است ولی در safe8 می توان با محاسبات دستی و یا تعبه نوار عمود بر نوارهای جهت اصلی این موضوع را مرتفع نمود.
در پی های رادیه ما برای کل عنصر پی آرماتور نیاز داریم برای این منظور نیاز به نوارهایی از نوع ستونی و نوارهایی از نوع میانی می باشیم و یا ادغام این دو در مابین دهانه همانطور که می دانیم بیشترین تمرکز ارماتور در نوار از نوع ستونی می باشد .
1393/2/28 ، 11:34 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/2/28 ، 11:35 عصر، توسط mehdipanahi.)
ممنون از مشارکت شما دو دوست و همکار عزیز.
1- با استناد به کدام بخش آیین نامه در فونداسیون نواری نیاز به تعریف نوار میانی نمی باشد؟
نقل قول:
(1393/2/28 ، 03:45 عصر) نوشته است: بر خلاف تصور عمومی در پی آرماتوری تحت عنوان خاموت وجود ندارد، آرماتوری که به صورت U در فونداسیون اجرا می شود نقش خاموت ندارد. به طور کلی در پی های معمول برش توسط بتن تحمل شده و از آرماتور کمک گرفته نمی شود. این آرماتور ها خمش عرضی پی را تحمل میکنند. مقدار آن نیز بر اساس مبحث 9 حداقل به مقدار آرماتور افت و حرارت پی خواهد بود.
نقل قول:
2- در فونداسیون، ارتفاع باید به گونه ای باشد که خود بتن جوابگوی برش وارده باشد و در حالت عادی نیاز به خاموت نمی باشد.
نقل قول:
(1393/2/28 ، 03:45 عصر) نوشته است: در پی ما دو نوع برش داریم: 1. برش یکطرفه 2. برش پانچ که در هر دو حالت به طور معمول در کنترل های مربوطه که در مبحث 9 نیز موجود است برش وارده توسط بتن تحمل می شود. در موارد خاص می توان برای کنترل این نوع برش از آرماتور کمک گرفت ( طراحی با اعمال تنظیماتی در SAFE امکان پذیر است). بنابراین آرماتوری که در جهت عرضی پی استفاده میشود آرماتور جهت کنترل خمش عرضی پی است. برای محاسبه آن می توان نواری طراحی در خلاف جهت نوار پی تعریف و مقدار آرماتور را بدست آورد که مقدار آن به طور معمول کمتر از آرماتور حداقل می باشد. از روش اجزائ محدود نیز می توان در طراحی آزماتور عرضی کمک گرفت
در انتها اگر برای فونداسیون نواری استریپ میانی تعریف کنیم در برخی موارد آرماتور زیادی گزارش می شود مانند تصویر نمونه زیر که اعداد گزارش شده بالاست (لازم به توضیح است که همچین طراحی ای برای پروژه ای که ناظر آن بنده می باشم در دست اجرا می باشد):
برای بررسی درستی هر یک از دو نظر فایل سیف و سپ فونداسیون با مشخصات و بارهای یکسان تدارک دیده شده است که در پست اول قرارداده شده است. بهتر است پیش داوری نکرده و تحقیق خود را روی این دو مدل متمرکز کنیم.
1393/2/29 ، 12:08 صبح (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/2/29 ، 12:16 صبح، توسط siamak_meybodi.)
با سلام.
بهتر است برای شروع کار کمی درباره نوع فونداسیون شما بحث کنیم.
نوع فونداسیون شما چیست؟
جناب مهندس پناهی فونداسیون خود را نواری میدانید؟ یا ...
شاید سوال من کمی خنده دار باشد.
به نظر من فونداسیون شما نواری نیست، تکی هم نیست در مورد گسترده بودن فونداسیون هم جای بحث دارد ،اگر گسترده هست بازشو های نسبتا بزرگی دارد که شاید فونداسیون شما را از حالت گسترده خارج نماید.
تمامی این مسائل را مطرح کردم تا در انتها به یک جمع بندی خوب در رابطه ی با نوارهای طراحی برسیم.
ورژن SAP من 14.1.0 هست نتونستم فایل جنابعالی رو باز کنم.
سوالی ذهن من رو مشغول کرده و این سوال من هست:
وقتی شما فونداسیون را در SAP مدل میکنید در تحلیل چگونه Uplift را محاسبه مینمائید؟
1393/2/29 ، 08:57 صبح (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/2/29 ، 09:14 صبح، توسط کیوان بابایی.)
باسلام
استنادی نیاز نیست جناب مهندس پناهی عزیز ، در واقع کاملاً آشکار است با توجه به وضعیت پی و ایجاد نوار طراحی باید به موازی و عرض پی مورد نظر برای تعبیه ارماتور و یا طراحی آن توسط برنامه داشته باشیم با این اوصاف مشخص است که برای پی های نواری و گسترده تفاوتی را خواهیم داشت . در پی نواری در صورتی که عرض نوار فراتر باشد همانند ( نوار ستونی + نوار میانی ) عموماً میزان درصد آرماتور گزارش شده فراتر خواهد بود .
در مورد اجرای خاموت قبلاً در تاپیک دیگری در اینمورد بحث شده بود در کل ما به میزان حداقل چه به جوابگو بودن برش توسط ضخامت بتن و چه غیر این نیاز داریم که این مقدار می تواند به اندازه ارماتور افت و حرارت باشد .
1393/2/29 ، 12:35 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/2/29 ، 12:36 عصر، توسط mehdipanahi.)
(1393/2/29 ، 08:57 صبح)کیوان بابایی نوشته است: باسلام
استنادی نیاز نیست جناب مهندس پناهی عزیز ، در واقع کاملاً آشکار است با توجه به وضعیت پی و ایجاد نوار طراحی باید به موازی و عرض پی مورد نظر برای تعبیه ارماتور و یا طراحی آن توسط برنامه داشته باشیم با این اوصاف مشخص است که برای پی های نواری و گسترده تفاوتی را خواهیم داشت . در پی نواری در صورتی که عرض نوار فراتر باشد همانند ( نوار ستونی + نوار میانی ) عموماً میزان درصد آرماتور گزارش شده فراتر خواهد بود .
در مورد اجرای خاموت قبلاً در تاپیک دیگری در اینمورد بحث شده بود در کل ما به میزان حداقل چه به جوابگو بودن برش توسط ضخامت بتن و چه غیر این نیاز داریم که این مقدار می تواند به اندازه ارماتور افت و حرارت باشد .
متوجه عرايض شما نشدم. بنده براي بررسي دقيق 2 مدل سيف و سپ را تهيه ديده ام. در واقع از روي نتايج سپ مي باشد كه مي شود گفت در پي هاي نواري نياز به تعريف نوار مياني داريم يا خير. بنده ابتدا امر ميخواستم مدل واقعي از فونداسيون نواري را در برنامه ي اجزا محدود آباكوس مدل كنم و ببينم كه لنگر جهت عرضي در چه حدي مي باشد و آيا قابل صرفنظر كردن مي باشد يا خير ولي به جهت فرصت كم آنرا در برنامه سپ مدل كردم. بعد از بررسي مدل سپ دقيقا مي شود قضاوت كرد كه كدام حالت براي پي نواري صحيح مي باشد. لطفا روي فايل سپ و نتايج لنگر ناشي از آن بحث بفرماييد. چون اگر لنگر داشه باشيم بالطبع آرماتور نيز داريم.
(1393/2/29 ، 12:08 صبح)siamak_meybodi نوشته است: با سلام.
بهتر است برای شروع کار کمی درباره نوع فونداسیون شما بحث کنیم.
نوع فونداسیون شما چیست؟
جناب مهندس پناهی فونداسیون خود را نواری میدانید؟ یا ...
سلام
بحث اصلي دقيقا اين مي باشد كه پي ما با وجود بازشو چگونه رفتار خواهد كرد. گسترده با رفتار دو طرفه يا خير
(1393/2/29 ، 12:08 صبح)siamak_meybodi نوشته است: ورژن SAP من 14.1.0 هست نتونستم فایل جنابعالی رو باز کنم.
فايل متني سپ نيز داخل فايل فشرده موجود مي باشد. از آن استفاده نماييد.
(1393/2/29 ، 12:08 صبح)siamak_meybodi نوشته است: سوالی ذهن من رو مشغول کرده و این سوال من هست:
وقتی شما فونداسیون را در SAP مدل میکنید در تحلیل چگونه Uplift را محاسبه مینمائید؟
در سپ گزينه اي براي تعريف فنر معادل وجود دارد كه آنرا در حالت فقط فشاري مي شود تنظيم كرد.
1393/2/29 ، 08:08 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/2/29 ، 08:09 عصر، توسط siamak_meybodi.)
(1393/2/28 ، 03:38 عصر)mehdipanahi نوشته است: سلام
جهت تبادر اطلاعات به ذهن و بررسي عملكرد فونداسيون نواري 2 نظر وجود دارد:
1- عملكرد تير گونه استريپ ها كه در اين حالت ترسيم نوار ستوني كفايت ميكند.
2- عملكرد 2 طرفه مانند فونداسيون گسترده كه در اين حالت بايد نوار مياني علاوه بر نوار ستوني نيز ترسيم گردد.
حال با توجه به اين توضيحات دوستان در بحث مشاركت بفرمايند.
با سلام.
دوست خوبم شما در شروع بحث از عملکرد فونداسیون نواری صحبت کردید.
که دو نظر خود را در انجا بیان نمودید.
طبق ایین نامه مبحث نهم 1392 و کتاب بتن مهندس طاحونی پی جنابعالی نواری نیست.بلکه شبکه ای هست.
در مبحث نهم 1392 در صفحات 278 و 279 بند 9-20-2-1-3 کاملا درباره ی پی های شبکه ای توضیح داده است همچنین درباره ی خمش عرضی هم
توضیح داده شده است ولی خیلی کلی.
همچنین در کتاب طراحی ساختمانهای بتن مسلح اقای طاحونی صفحه ی 598 با تصویری پی شبکه ای را نشان داده است.
درباره ی Uplift هم من متوجه نشدم.البته شاید اگر به صورت تصویری باشد بهتر باشد.
فعلا دارم منوال و ایین نامه ACI را میخونم ولی چیزی تا الان متوجه نشدم.درباره ی دالها خیلی صحبت شده ولی متاسفانه درباره ی
پی های شبکه ای چیزی پیدا نکردم (نوار های طراحی)