امتیاز موضوع:
  • 44 رأی - میانگین امتیازات: 4.18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
از کجا بدانیم که در طراحی فولادی چه مقاطعی را باید تعریف کرد
سلام
میخواستم بدونم در پروژه فولادی من از کجا بدونم باید چه مقاطعی رو با چه تقویت هایی در بخش مقاطع تعریف کنم؟تو کتاب سیفی خودش گفته که فلان مقاطع رو اینپورت کن.اما اگه خودم بخوام یه پروژه رو شروع کنم نمیدونم.
پاسخ
سلام
بهترین کار اینه که خودتان مقاطع مختلف را ایجاد کنید و ذخیره داشته باشید و هر وقت پروژه ای یا محاسباتی داشتی از مقاطعی که خودت درست کردی استفاده کنی
tabriz-project.com
پاسخ
در این بخش نمونه مقاطع آماده را برای استفاده شما قرار دادم که بسته به نیازتان میتونید بهش مقاطع اضافه کنید
[تصویر:  2gnkpjoz38b3xt6m0qrc.png]

فایل‌(های) پیوست شده
.rar   MM.rar (اندازه: 56.87 KB / تعداد دفعات دریافت: 301)
tabriz-project.com
پاسخ
(1393/3/13 ، 11:46 صبح)آرش نقیبی نوشته است: در این بخش نمونه مقاطع آماده را برای استفاده شما قرار دادم که بسته به نیازتان میتونید بهش مقاطع اضافه کنید
[تصویر:  2gnkpjoz38b3xt6m0qrc.png]

ممنون از پاسختون.ببخشید میتونید بهم بگید که چجوری میتونم به این درک برسم که برحسب نوع ساختمونم باید چه رنج مقاطعی رو تعریف کنم که واسه همون ساختمون مناسبه؟
مثلا اگه یه ساختمون 4 طبقه فولادی داشته باشم چون نمیدونم ممکنه یه مقطعی که واسه 15 طبقه مناسبه رو بیارم تو لیست مقاطعم.منظورم اینه چطور رنج ومحدوده مقاطعو بسته به هر پروژه بدونم.
پاسخ
سلام
رنج خاصی نداره شما میایید مقاطع دلخواه مثلا آی پی یا هر مقطعی دوبل -مرکب -با یا بدون ورق تقویتی با ورق های تقویتی در اندازه های مختلف
واسه خودتون ایجاد میکنید و در نرم افزار به قسمت اتو سلکت معرفی میکنی سپس نرم افزار بر اساس سازه تون وبارهای موجود مقاطع را خودش انتخاب میکند
تنها کاری که شما انجام میدهید تغییر مقاطعی هستش که جواب نداده اند یا غیر معقول هستند
tabriz-project.com
پاسخ
سلام.
درسته که برنامه همه پروفیلهای آوتو لیستو خودش انتخاب میکنه ولی شما باید محدودیت اجرایی رو در نظر بگیرید.
مثلا در مواقعی که از تیرورق استفاده میکنید باید به ضخامت ورقهای تولیدی در ایران توجه کنید و هر ضخامتی رو به برنامه ندید.
طول ورقها معمولا 6 متریه پس سعی نکنید در هر طبقه سایز ستون و ... رو تغییر بدید.
سعی کنید تیپ ستونها و تیرها و بادبندها زیاد در نیاد. مثلا 3 تیپ واسه ستونها و 4 تیپ واسه تیرها یا کمی بیشتر.
مثلا تا آی پی ای 300 رو میتونی تو بازار پیدا کنید. یه آشنایی دارم که تو کارخونه فولاد لوشان کار میکنه و میگفت معمولا تا 270 و تا نهایت 300 رو میشه تو بازار پیدا کرد.
در کل برای ساختمونهای 4 ، 6 و در کل معمولی میشه از دوبل آی پی ای برای ستونها و تیر ورق و یا مقاطع استاندارد برای تیر و بادبند استفاده کرد. برای ساختمونهای بلند استفاده از باکس برای ستونها و یا ستونهای صلیبی که کم در ایران استفاده میشه ولی بهترین گزینه هست به نظر من ، و تیر ورق برای تیرها و... میشه استفاده کرد.
در مورد سیستم ها هم اگه از سیستم مهاربندی استفاده کنید بهتره تا قاب خمشی ولی در ساختمون های بلند بهتره از سیستم مختلط یعنی قاب خمشی به همراه مهاربند هم محور و اگه نشد برون محور استفاده کنید.
موفق باشید.
پاسخ
سلام
فرمایشات شما صحیح می باشد همین طوری نمیشه مقطع را برای طراحی به نرم افزار معرفی گردد قطعا باید محدویت ها از جمله فشردگی ،لاغری ومحدودیت های اجرائی و .. مطابق مباحث مقرات ملی ساختمان و بر اساس مقاطع موجود در بازار انجام بگیرد و پاسخ اینجانب براساس سوال دوستمون داده شده است
ساخت مقاطع متنوع بر اساس نیاز کاربری سازه و در نظر گرفتن محدودیت های موجود می باشد و این که کدام مقطع جواب میده یا نه را بار های وارد بر سازه تعیین میکند
موفق باشی

tabriz-project.com
پاسخ
نقل قول: در مورد سیستم ها هم اگه از سیستم مهاربندی استفاده کنید بهتره تا قاب خمشی ولی در ساختمون های بلند بهتره از سیستم مختلط یعنی قاب خمشی به همراه مهاربند هم محور و اگه نشد برون محور استفاده کنید.

با سلام
ممکنه منبع یا دلیل این گفته رو معرفی کنید.
ممنون و سپاسگزارم
از این برکه باید یه دریا بسازیم،یه دریا به عمق یه عشق قدیمی
instagram:Irancivilengineers

پاسخ
سلام

توضیحات همکارانمون صحیح است

مقاطع برای هر طرحی تفاوت دارد عموماً از مقاطع دوبل با ورق تقویتی ویا بدون آن برای تیر و ستون و مقاطع دوبل ناودانی باکس شده برای مهاربندها کارایی دارد . این مقاطع می تواند در برنامه SD ترسیم شود و یا از مقاطع آماده استفاده کنید هیچ تفاوتی ندارد . رعایت ضوابط بخش لرزه ای مبحث دهم برای مقطع ضروری می باشد که همکارمون جناب مهندس نقیبی اشاره فرمودند . در صورتی که از مقاطع جواب نگرفتید باید از مقاطع بزرگتر و یا کلاً تفییر هندسی مقطع را داشته باشید در اینمورد بهتر است قبل از تغییر مقطع یک مقدار روی بهینه شدن سازه کار کنید یعنی سعی کنید مقاطعی را درجهتهای مناسب انتخاب نمائید که برون از محوریت سازه کاهش یابد و یا بارهای ثقلی را بازبینی کنید و از مصالح با کیفیت و سبک شده استفاده نمایئد تا بار ثقلی کاهش یابد مورد دیگر افزیش مهاربندها و یا تغییر نوع مهاربند می باشد . قاطع پاباز و مقطع باکس در الویتهای بعدی طرح شما قرار می گیرد .

در مورد سوال مهندس خیرالهی بله تا حدودی اگر سازه کم ارتفاع باشد باشد می توان با قاب خمشی و یا مهاربندی شدن قاب جابجایی را کنترل کرد و معیار مقاومت جوابگو باشد در صورت سازه های با ارتفاع بیشتر سیستم دوگانه مناسبتر می باشند. در مورد نوع مهاربند خوب متغیر است ولی مهاربندهای همگرا داریا سختی بیشتر و مهاربند از نوع واگرا شکل پذیری بیشتری دارند با توجه به اینکه مار دریک سازه و در برابر زلزله متوسط تا شدید نیاز به مقاومت ، سختی و شکل پذیری می باشیم که عموماً سختی و مقاومت رابطه مستقیم و با شکل پذیری رابطع عکس دارند پس رنج این موارد باید در حد معقول و با توجه به توظیح بالا باشد .

پاینده باشید
پاسخ
سلام ببخشید منم همین رنج سوال رو دارم .
اندازه ی بزرگترین دهانه پلان پروژه من در سمت قاب خمشی 7.25 و در سمت بادبند 6 می باشد . ( ساختمان مسکونی 5 طبقه )
نمی دانم برای تیر و ستون و بادبند چه مقاطعی را در auto selection قرار بدم.
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طراحی برشگیر برای ستون مدفون در دیوار برشی maddahab 0 1,527 1400/10/3 ، 07:40 عصر
آخرین ارسال: maddahab
  درخواست نقشه کامل از طراحی اسکلت فلزی با قوطی! زینب خوش کلام 10 11,571 1400/4/8 ، 06:16 عصر
آخرین ارسال: خانم حسین زاده
  طراحی سوله حسن عباسی دیزگوین 0 1,440 1399/8/7 ، 11:56 عصر
آخرین ارسال: حسن عباسی دیزگوین
  تیر ضعیف - ستون قوی در طراحی سازه های خمشی ویژه؟ multitask 20 16,989 1399/1/16 ، 02:26 عصر
آخرین ارسال: fardinf
  سوال در مورد طراحی ورقهای پیوستگی برای ستون های باکس sd70 0 1,121 1397/9/21 ، 10:54 صبح
آخرین ارسال: sd70
  نیروی طراحی کف ستون (F1 F2 F3) pouya70 0 1,129 1397/7/15 ، 08:22 عصر
آخرین ارسال: pouya70
  طراحی تیر فولادی آی شکل که فقط از بال فشاری از دو طرف جوش شده fardinf 1 1,672 1396/11/16 ، 04:45 عصر
آخرین ارسال: fardinf
  طراحی مهاربند سازه صنعتی vhdmzh 4 2,261 1395/7/29 ، 12:43 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  کمک برای طراحی اتصالات خمشی ویژه سازه فولادی abs civil 1 2,066 1395/1/7 ، 05:45 عصر
آخرین ارسال: abs civil
  طراحی اعضا و اتصالات مهاربندهای جانبی به روش حدی hamidreza4822 7 2,925 1394/12/6 ، 10:26 عصر
آخرین ارسال: mohammadee1365

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان