امتیاز موضوع:
  • 66 رأی - میانگین امتیازات: 3.7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرمول کلی تعیین محل تار خنثی در حالات الاستیک و پلاستیک
سلام

کلیات: برای محاسبه مقدار لنگر پلاستیک (Mp) مقاطع مختلف فولادی باید از فرمول Mp=Z*Fy استفاده نمود که مقدار Fy تنش تسلیم قطعه مورد نظر و Z اساس مقطع پلاستیک مقطع می­باشند. برای محاسبه Z اساس مقطع پلاستیک می­بایست محل تار خنثی در حالت پلاستیک را مشخص نمود که برای اینکار باید نیروهای فشاری و کششی وارد شده به مقطع را مساوی قرار داد. پس از مشخص شدن محل تار خنثی در حالت پلاستیک حال اساس مقطع پلاستیک با استفاده از فرمول Z=∑Q که در آن Q ممان استاتیک مقطع می­باشد، محاسبه می­شود.

نکته:برای محاسبه اساس مقطع پلاستیک مقاطع در جهات مختلف اگر مقطع نسبت به آن جهت دارای تقارن باشد، محل تار خنثی در حالت پلاستیک دقیقاً در وسط مقطع قرار خواهد گرفت ولی اگر مقطع نسبت به آن جهت دارای تقارن نباشد، محل تار خنثی در حالت پلاستیک در وسط مقطع قرار ندارد و می­بایست با تعادل قرار دادن نیروهای فشاری و کششی مقطع، محل آن را تعیین نمود که معمولاً وقت گیر است. بنده یک مقطع را در حالت کلی به صورت پارامتری حل کرده و فرمول کلی تعیین محل تار خنثی را بدست آوردم و حتی برای آزمون نظام مهندسی محاسبات هم استفاده کردم و بسیار کارگشا بود.

فایل‌(های) پیوست شده
.pdf   kazem tar khonsa-p.pdf (اندازه: 634.89 KB / تعداد دفعات دریافت: 14,034)
پاسخ
لينك دانلود خراب هست
لطفا درستش كنيد
پاسخ
سلام با خسته نباشید به دوست گرامی آقا کاظم.
من فرمول شمارو واسه یه مقطع دیگه بکار بردم جواب درستی نداد
پاسخ
Music 
سلام. با عرض خسته نباشید به دوستان عزیز.
مرکز تا خنثی پلاستیک ارتفاعی هستش که مساحت بالای تار خنثی پلاستیک با مساحت پایین تار خنثی پلاستیک برابر است.
در عکسی که پیوست کردم دو نمونه مثال قرار دادم

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

پاسخ
ممنون مهندس بهادر نژاد خیلی به دردم خورد
پاسخ
(1394/2/26 ، 08:32 عصر)kamiflank نوشته است: سلام با خسته نباشید به دوست گرامی آقا کاظم.
من فرمول شمارو واسه یه مقطع دیگه بکار بردم جواب درستی نداد
سلام دوست عزیز
مقطعتون رو بفرستید تا بررسی کنم.
فرمول کاملا درسته.حتما اشتباه کردید
پاسخ
سپاس ازآموزشی که فرار دادین.
یک سوال دارم.
پس از محاسبه لنگر پلاستیک - برای مشخص کردن مقدار نیرویی که سهم بال بالا و سهم بال پایین هست باید از چه روش و فرمولی استفاده کرد؟
(ظاهرا از فرمولی با این فرم تشکلی میشه که از پارامتر b بی اطلاعم) Mt لنگر پلاستیک هست.
Ms=Mt/b
یک سوال دیگه - در سکشن دیزاینر - پس از ترسیم مقطع - مقطع یکسری مشخصات میده - سه مقدار واسه Z میده - z33 اگر اطلاع داشته باشین همون اساس مقطع پلاستیک هست؟

سپاس
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نحوه محاسبه اساس مقطع پلاستیک تیر پیوندzb ماهک 11 27,433 1395/10/9 ، 11:45 عصر
آخرین ارسال: pezhmanrajabi320
  فرمول کلی تعیین اساس مقطع پلاستیک حول محور x و y kazembvo 0 7,528 1393/3/30 ، 03:07 عصر
آخرین ارسال: kazembvo
  تعیین حداقل ارتفاع طبقات در سازه بتنی masoudmasoud 2 2,825 1392/5/12 ، 11:25 صبح
آخرین ارسال: حمید فلاح منش
  دانلود نمونه سوال حل شده(تعیین نیروی زلزله،نیروی برشی،دوره ی تناوب دودکش،نیروی سوله) فرشاد امن خانی 0 4,255 1392/3/10 ، 11:55 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  در خواست تعیین نوع سیستم لرزه ای در پروژه فولاد ناديا ت 11 6,556 1392/2/25 ، 04:36 عصر
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان