امتیاز موضوع:
  • 44 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نحوه اعمال بار متمرکز خطی بر روی سقف
با سلام خدمت دوستان مای سیویل ، در حال انجام پروژه ای هستم که وزن دیوارهای 20 سانتی روی سقف حدود 300 کیلوگرم بر متر مربع می باشد که می خواستم بپرسم چجوری میشه توی ایتبس وزن این دیوارها رو به صورت متمرکز خطی به سقف وارد کرد. در ضمن خدمت مهندس بابایی عزیز عرض کنم که هر چی توی جستجوی سایت گشتم چیزی پیدا نکردم.
با تشکر
پاسخ
باسلام

بار دیوارهای پیرامونی به تیرهای محیط شده ساخاتمان اعمال می شود . و درصورتی که برای اعمال بار خطی تیری در میانه سقف وجود ندارد می توانیم با رسم یک تیر در همان مختصات و با مقطع خنثی ( none ) تعریف نموده و بار را بر روی این تیر اعمال کنید . عموماً شرایط ساختمان و مدلسازی به صورتی است که می توان بار دیوار را به تیرهای زیر آن اعمال نمود مگر دیوار تیغه باشد که شرایط دیگری را طبق مبحث ششم داریم .

پاینده باشید
پاسخ
در تائید صحبت های مهندس بابایی و در جهت توضیح بیشتر :

ما کلا دو نوع دیوار در سازه ها داریم.
1- دیوارهای پیرامونی که سازه رو از محیط خارج سازه خارج می کنند. بار این نوع دیوارها بصورت بار مرده مستقیما بر روی تیرهای زیرین اونها وارد میشه.
2- دیوارهای داخلی ( دیوارهای جداکننده یا پارتیشن ها ) که فضای داخلی سازه رو به قسمت های مختلفی تقسیم می کنند. بار این نوع دیوارها به صورت ترکیبی از بار مرده و سربار به کف طبقات وارد میشه.

اما اینکه بار خطی رو به یه عنصر سطحی وارد کنیم، اشتباهه. ( می خواستم بپرسم چجوری میشه توی ایتبس وزن این دیوارها رو به صورت متمرکز خطی به سقف وارد کرد. ). بار نقطه ای به عناصر نقطه ای، بار خطی به عناصر خطی و بار سطحی ( گسترده ) به عناصر گسترده اختصاص داده میشه.

موفق و پایدار باشید
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا

شهدا در شادی وصلشان و در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقون اند
پاسخ
با سلام.
فکر میکنم منظور دوستمون بار گسترده خطی بود.
البته جای بحث داره نحوه ی مدل کردن بار گسترده خطی در ETABS به کف.
به هر حال میشود امتحان کرد ،یعنی همانطور که مهندس بابایی عزیز فرمودند عمل کرد.
از طرفی فرمایش جناب مهندس بهنیا عزیز هم صحیح هست.
ولی برای صحت کاری که انجام دادیم ،باید تنش های بوجود آمده از بار گسترده ی خطی به کف را در کف بررسی نمود.
که خود جای کمی تحقیق دارد ،ولی ارزش دارد در این باره کمی بحث شود.
البته طبق ایین نامه وقتی میزان بار تیغه از مقداری تجاوز نمود ،باید آن تیغه در محل اصلی خود مدل شود ،انجا هست که سوال دوست عزیزمون
مطرح میشه ،وباید راه حلی ارائه نمود.
موفق باشید.
گروه آموزشی پولاد سازه در تلگرام
آموزش نرم افزار ایتبس به روش حدی
آموزش طراحی سازه های فولادی به روش حدی
تفسیر آیین نامه 2800 ویرایش چهارم

موسس و مدیر گروه پولاد سازه : مهندس سیامک حسین زاده

پاسخ
ممنون از مهندس های عزیز به خاطر جوابتون . فکر کنم جوابمو گرفتم .
اما الان پروژه رو طراحی کردم و چندتا از تیرهام توی برش جواب نمیده نمی دونم چیکار کنم (مخصوصا دو تا تیرهای متقاطع). مقطعمو عوض کنم یا لنگر رو آزاد کنم . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
اینم از عکس هاش
[تصویر:  vwdbzqwbyfxf0tfc4vmn_thumb.png]
2
[تصویر:  xr6z7uwlff1dgqbea9gx_thumb.jpg]
3
[تصویر:  zw3tno6ooh2j0v082iiz_thumb.jpg]
پاسخ
(1393/4/17 ، 07:23 عصر)علی بهنیا نوشته است: اما اینکه بار خطی رو به یه عنصر سطحی وارد کنیم، اشتباهه. ( می خواستم بپرسم چجوری میشه توی ایتبس وزن این دیوارها رو به صورت متمرکز خطی به سقف وارد کرد. ). بار نقطه ای به عناصر نقطه ای، بار خطی به عناصر خطی و بار سطحی ( گسترده ) به عناصر گسترده اختصاص داده میشه.

موفق و پایدار باشید
باسلام
کسی نگفته بارخطی به عنصر سطحی اعمال شود.
به نظر بنده هم روشی که مهندس بابایی اشاره کزدند روش مناسبی هست وبه نوعی عمل کردن به بند آیین نامه هست.آثار ثانوی این بارگذاری هرچه باشد نمی تواند مجوزی برای عدم رعایت آن باشد.
در دوشکل زیر اجرای عملی این ایده ملاحظه می شود.
قراموش نکنیم درعالم واقع بار همه نوع تیغه ای در محل خود به سازه وارد می شوندوتوزیع سطحی این بارها وقتی از یک حد کمتر است نوعی تقریب مهندسی قابل قبول است.

ترسیم تیغه در محل خود واختصاص مقطع none به آن

[تصویر:  8uehye787rdg1t97eq.png]

اختصاص ونمایش بار گسترده خطی 220 کیلوگرم بر مترمربع روی تیغه فوق الذکر

[تصویر:  bm9zaz4at24vy3o7yxfs.png]

(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه
وبلاگ یک آشنا

پاسخ

(1393/4/27 ، 10:26 صبح)miladezati نوشته است: کسی نگفته بارخطی به عنصر سطحی اعمال شود.

اگه به طرح پرسش دقت کنید، احتمالا منظور من رو متوجه می شوید.

شاد باشید
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا

شهدا در شادی وصلشان و در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقون اند
پاسخ
ostadasadi90 ,

چندین بار این را در تاپیکها تکرار کردم ولی اینبار هم بخاطر شما !

O/S #45 یعنی تنش برشی بیش از حد مجاز به دلیل نیروی برشی و لنگر پیچشی ، اتصالات تیر به تیر را مفصلی در نظر بگیرید و یا در سازه بتنی بجای مفصلی شدن تیربه تیر ثابت پیچشی را کم کنید .
پاسخ
مهندس بابایی عزیز
الان تیرهایی که بین ستون ها هست این پیام رو میده و نه تیر به تیره ؟؟ الان باید چیکار کنم

[تصویر:  opume95stgcokbs5ogxt_thumb.jpg]
پاسخ
فایل را بگذارید تا سر فرصت بررسی کنم .
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نحوه حدس مقاطع اولیه برای پروژه بتون وفولاد ebrahimkazemi51 28 20,632 1394/4/17 ، 09:32 عصر
آخرین ارسال: miladezati
  نحوه محاسبه مرکز سختی دیوار برشی اکبر حقیقی 5 5,680 1394/1/23 ، 10:14 عصر
آخرین ارسال: 891060443
  نحوه اختصاص بار اتاق پله در ETABS msh002 1 2,373 1393/9/14 ، 10:42 صبح
آخرین ارسال: hamidreza4822
  نحوه کنترل فایل25درصد در سازه فولادی marsello 1 2,267 1393/4/18 ، 12:11 عصر
آخرین ارسال: کیوان بابایی
Star نحوه انتخاب ارماتوی تیر و ستون farshad07 1 1,926 1392/11/4 ، 10:00 عصر
آخرین ارسال: myetabs
  درخواست کمک در مورد نحوه ی محاسبه ی WPدر فرمول نیروی قائم زلزله شیوا 17 9,341 1392/7/2 ، 12:13 عصر
آخرین ارسال: top10

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان