امتیاز موضوع:
  • 9 رأی - میانگین امتیازات: 2.78
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال در رابطه با اجرای سازه سبک در آخرین طبقه
مدل طبقه اخر سقف سبک

با سلام

یک سازه سه طبقه بتنی داریم که قرار است در طبقه چهارم ان از سقف سبک
استفاده گردد؟

حال چند سوال:

1-ابتدا برای نصب ستون ها باید پلیت هایی رو روی ستون بتنی قرار بدیم
بهترین روش اجرا این پلیت ها روی ستون بتنی چیست/

2-مقطع ستون ها رو چی پیشنهاد میدید/

3-سیستم سازه رو چی بگیریم؟ ( با فرض محدو دیت های معماری تر جیحا"
قاب خمشی اما اگر نکته ای داره بفرماید)

4-اما بحث اصلی محاسبه نیروها :

نیروی باد لحاظ گردد یا زلزله

ستون های طبقه اخر تا تراز 10.74 ادامه
یافته اند

ستون های خرپشته تا تراز 13.64 ادامه یافته اند

5-شبکه خرپایی که ورق های شیب دار روی ان اجرا می شوند دو تا مسئله برام مبهمه

الف) ایا حتما باید در محل گره ، یعنی دو
سر خرپا روی ستون بشیند اجرا گردد؟

ب) شکل یا تیپ این خرپا چه باشد( چه مقطعی
با چه فاصله ای)

6- نکات اجرایی که در
واقع یک ناظر متعد باید بداند چیست ؟ ( لینک یا تاپیک معرفی بفرمایید مطالعه می
کنم)
عذر می خوام اگر قدری طولانی شد.

با تشکر

سلام
دوستان
من در واقع می خوام یه سازه با سقف شیب دار مدل کنم که به جای تیر ریزی راستای عرضی از خرپا استفاده بشه ( سازه سبک)
در مورد بارگذاری ایا باید بار باد رو در اون ارتفاع ( روی تراز طبقه سوم) اعمال کنم
یا اینکه با استفاده از فایل طراحی قبلی برش پایه رو با احتساب این طبقه حساب کنم و به این طبقه اعمال کنم؟
بالاخره یکی از دوستان ما رو راهنمایی میکنن
ان شا الله
با تشکر
وزن هر متر مربع سقف شیب دار با ورق گالوانیزه حدودا" چند کیلوگرم است؟
پاسخ
منم جدیدا این تیپ سازه زیاد دیدم تو کرج
میان سازه رو تموم میکنن و بعد یه طبقه سازه سبک روش اجرا میکنن (از نظر آیین نامه یا حتی اجرا خیلی مشکلات وجود داره)مثلا چطور پلیت میزارن رو ستون؟

دوستان نظری،تجربه ای چیزی دارن بگن

فروش مجموعه نرم افزار های مهندسی عمران+ فیلمهای آموزش عمرانی + آرشیو کل سایت https://goo.gl/80OzPv
آموزش طراحی سالن های صنعتی(سوله) با برنامه ی SAP&ETABS و طراحی پی در (Safe) https://goo.gl/20kasW
فیلم آموزش طراحی یک ساختمان فلزی از اول تا آخر در ایتبس و طراحی پی در سیف(Etabs&Safe) https://goo.gl/TlWlvw
دانلود 35 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد دو بعدی 2012 توسط استاد آریانی (400دقیقه) https://goo.gl/NRuR94
دانلود 40 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد 2012 سه بعدی توسط استاد آریانی (7ساعت) https://goo.gl/GsLsyv
پاسخ
سلام خدمت مهندس امن خانی عزیز
منم کرمان هستم داره اجرای اینگونه سازه ها گسترده میشه
از دوستان خواهش میکنم در رابطه با سوالات بالا هر چیزی که به ذهنشون میرسه بیان کنند!
پاسخ
یک چنین سازه ای رو می خواهیم اجرا کنیم:
اون پلیت ها قراره روی ستون های بتنی نصب بشه
بعد ما ستون ها رو
روی اونها کار کنیم
سپس روی ستون ها تیر قرار بدیم و خرپا ها رو روی تیر ها نصب کنیم
روی خرپا ها هم که پرلین میگذاریم و باورق گالوانیزه سقف شیب دار اجرا می شود
حالا خیلی سوال توی ذهنم هست
هم تو بحث مدسازی هم تو بحث اجرا
فعلا مدسازی شو بگم [تصویر:  icon_biggrin.gif]
بارگذاری جانبی این سازه چگونه هست
نیروی باد یا زلزله
تراز ستون های بتنی = 10.74 هست
یعنی روی طبقه سوم سازه بتنی کار میکنیم.

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

پاسخ
باسلام

1- بله باید همانند صفحه ستون پلیت هایی برای نصب و جوش شدن ستون تعیبه شود قبل از بتن ریزی باید شاخکها و یا ریشه را برای نگهداری صفحه تعبیه دیده باشید .

2- اگر منظور شما مقطع ستون بتنی در این سازه می باشد بهترنی گزینه مقطع مربعی می باشد .

3- باید با قاب خمشی جواب بگیرید در غیر این می توانید مهار نمائید .

4- هردو را در محاسبات دستی خود داشته باشید اثر متحمل را در نظر داشته باشید عموماً اثر زلزله بیشتر است البته به سطح بادگیر هم وابسته است .

5- الف - ملزوم نیست حتماً ستون در وسط اکس شبکه خرپا داشته باشید .
ب- دوبل نبشی و یا دوبل ناودانی به صورت باکس شده و یا مقطع قوطی که عمومیتر است .

6- در ساخت خرپا ، اندازه دهانه ها و همچنین جوشکاری خیلی باید توجه شود .

* برای بارگذاری دستی باید وزن یک متر مربع از ملحقات از قبیل اسکلت ، پرلین ها و ورق پوشش ، کاذب کاری را در نظر بگیرید .
* سقف را صلب در نظر نگیرید .
* در صورت لزوم خرپا مدل شود . در غیر این معادل سازی شود مقدار بار .
* بار باد نیز براساس مبحث ششم محاسبه شود و تفاوتی با دیگر سقفها ندارد .

پاینده باشید

پاسخ
مهندس بابایی ممنونم
همینطور است که شما گفتید
من امروز رفتم اجرای اینگونه قاب خرپایی را روی یک سازه اسکلت بنایی دیدم
برای ستون ها از 14*14 یا 15*15 استفاده شده بود.
برای شبکه خرپا از قوطی 4*8 یا 3*6 استفاده شده بود( جوشکاری نسبتا" خوب بود)
من پلان رو هم قرار می دم خدمتتون
که در صورت امکان درباره محل استقرار خرپا ها نظر بدید
درباره بارگذاری جانبی
چه طور نیروی زلزله رو حساب و به این سازه بدم
ایا باید سازه رو یک 4 طبقه فرض کنم( در حالی که طبقه اخر دیگر بتنی نیست و قاب خرپایی است ،مثل شکل پیوست) و محاسبات زلزله رو مجدد انجام
بدم؟
زمانی که نیروی جانبی زلزله زبقه اخر بدست امده در کجا باید اعمال گردد( چون ما در اینجا دیافراگم نداریم که به مرکز جرم اعمال کنیم)
در مورد نیروی باد فایل مهندس امن خانی رو تهیه کرده ام می شود از همان الگو گرفت؟
می شود این خرپا ها به همراه ستون ها و مهاربندی بین ستون ها رو در سپ مدل و طراح کرد؟
پاسخ
نیروی زلزله مثل باقی پروژه ها هیچ تفاوتی ندارد . ضریب زلزله را محاسبه می کنید و به نرم افزار تعریف می نمائید . ارتفاع سازه را ملاک قرار دهید یعنی تا تراز بام باید برش پایه در نظر گرفته شود .

بله سقف طبقه اخر صلب نیست بلکه یک سقف معادل شده صرفاً رفتار غشایی و با ضخامت سقف کاذب شده و با تعریف مصالح با وزن واحد صفر . حال چون سقف صلب نیست توزیع بار به نسبت سطح بارگیر هر گره انجام می گیرد .

این بستگی دارد سطح بادگیر شما به چه میزان است ، مهندس امن خانی گمانم برای سوله طراحی نمودند که با میزان طرح شما تفاوت دارد . شما احتمالاً در دو سمت همسایه دارید .

از نسبت برش پایه اثر باد و اثر زلزله باید محتمل ترین را در نظر بگیرید برای پروژه شما در صورتی که در دو سمت همسایه داشته باشید اثر زلزله بحرانیتر است .

برای سوال آخرتون بله محدودیتی نداریم بهتر است المانهای خرپایی در نرم افزار سپ مدلسازی و طرح شوند .

پاسخ
(1393/5/3 ، 07:57 عصر)کیوان بابایی نوشته است: نیروی زلزله مثل باقی پروژه ها هیچ تفاوتی ندارد . ضریب زلزله را محاسبه می کنید و به نرم افزار تعریف می نمائید . ارتفاع سازه را ملاک قرار دهید یعنی تا تراز بام باید برش پایه در نظر گرفته شود .

بله سقف طبقه اخر صلب نیست بلکه یک سقف معادل شده صرفاً رفتار غشایی و با ضخامت سقف کاذب شده و با تعریف مصالح با وزن واحد صفر . حال چون سقف صلب نیست توزیع بار به نسبت سطح بارگیر هر گره انجام می گیرد .

این بستگی دارد سطح بادگیر شما به چه میزان است ، مهندس امن خانی گمانم برای سوله طراحی نمودند که با میزان طرح شما تفاوت دارد . شما احتمالاً در دو سمت همسایه دارید .

از نسبت برش پایه اثر باد و اثر زلزله باید محتمل ترین را در نظر بگیرید برای پروژه شما در صورتی که در دو سمت همسایه داشته باشید اثر زلزله بحرانیتر است .

برای سوال آخرتون بله محدودیتی نداریم بهتر است المانهای خرپایی در نرم افزار سپ مدلسازی و طرح شوند .

مهندس بابایی

ساز ه سه طبقه بتنی در حال حاضر مورد بهره برداری قرار گرفته و کاربری مسکونی دارد
بنده فایل محاسبه شده و پلان معماری را در اختیار ندارم
بنده مدل سازی را در سپ شروع میکنم
می توانم خواهش کنم چنانچه به مشکلی برخوردم
مرا راهنمایی بفرمایید
سپاس

پاسخ
خواهش می کنم در حد توانم در خدمت شما هستم . البته چندان با سپ آشنایی ندارم ولی همکارانمون مطمعناً یاریتان می کنند .
پاسخ
با سلام
این نقشه( پیوست)
پلان طبقه اخر ( طبقه سوم) سازه بتنی است
ستون ها و پوتر های بتنی مشخص هستند
قرار هست در اجرا یکسری پلیت در محل ستون ها
یا پوترها گذاشته شود
1- برای نصب پلیت ها همراه با بولت از چه روشی استفاده گردد( کاشت بولت مناسب هست؟ از نطر اقتصادی چه طور؟)
2- فاصله مناسب یبن دو ستون و فاصله مناسب بین دو خرپا چه مقداری است؟
3- قرار دادن پلیت روی پوتر بتنی کار درستی است؟ چه مشکلی ذارد؟
اگر محبت کنید با یک شکل ( روی شکل پیوست با علامت مشخص کنید)پیشنهاد خودتان را برای پلیت گذاری و خرپای سقف ارائه دهید
با تشکر
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Thumbs Down نحوه اجرای اتصال مفصلی تودلی به صورت مورب. Ali.mo.1380 0 97 1402/4/20 ، 05:36 عصر
آخرین ارسال: Ali.mo.1380
  نحوه طراحی سازه فولادی که هم دارای سقف تیرچه بلوکی و هم دارای سقف کامپوزیت میباشد! sasan.ce 1 1,211 1402/4/20 ، 05:32 عصر
آخرین ارسال: Ali.mo.1380
  سوال در مورد سیف؟؟؟ شیوا 7 2,920 1402/1/2 ، 04:38 عصر
آخرین ارسال: Moola
  سوال درمورد خطا f2,f5 are too close از چک مدل m_dey 3 7,658 1400/10/18 ، 04:31 عصر
آخرین ارسال: nikooomanesh
  معرفی ترکیب بارهای طراحی سازه فولادی به روش LRFD KONKORKONKOR 5 7,349 1400/8/19 ، 09:51 عصر
آخرین ارسال: aryian
  رفع مشکل صادر کردن فایل فولادی برای سازه نگار9 SK1970 1 859 1400/6/28 ، 12:02 عصر
آخرین ارسال: SK1970
  سوال در مورد مهاربند واگرا در AISC - ASD 89 hamid.barati 7 3,035 1400/6/1 ، 01:22 عصر
آخرین ارسال: albertlisy90
  Etabs 2016 رد شدن پروژه از کنترل سازه Amirhossin718 0 1,125 1399/12/19 ، 07:47 عصر
آخرین ارسال: Amirhossin718
  سوال در مورد وزن و سیستم سازه ای حمیدرضا یزدی 2 1,291 1399/1/8 ، 07:37 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
Lightbulb سوال دربارهی آیین نامه حسینی11 3 1,242 1398/11/7 ، 01:22 صبح
آخرین ارسال: حسینی11

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان