امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امتیازات: 2.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقاطع سفارشی در سازه فولادی
با سلام
در اکثر فایلهای ایتبسی که تاکنون دیده ام یا از مقاطع آماده استفاده شده ویا دربخشsd مقاطع ترکیبی دوبل ودوبل +پلیت ساخته شده است.فایلهای آماده هم تماما از ترکیبات ساده تری تشکیل می شوند.ولی آنچه که من را واداشت این پست را ارسال کنم مقاطع خاص ترکیبی بود که در یک مدل 6طبقه فولادی کارشده مهندس جعفری دیدم.شما هم دونمونه از آنها را ملاحظه فرمایید.

[تصویر:  29apoi2szaav9jhfc4hv.png]

[تصویر:  pdy3h54irs2mplsam3z3.png]

سئوالم از دوستان محترم آن هست که آیا این مقاطع تحلیل دستی هم می شوند ویا در ایتبس ساحته شده واز روی آنالیز ایتبس به مشخصات خمشی وبرشی وقشار محوری آنها پی برده می شود
سئوال بعدی من آن هست که با توجه با سختی تولید واجرای این مقاطع ووصله های ذیربط، آیا استفاده از این نوع مقاطع مزیت خاصی دارد ویا یک نوع تفنن مهندسی وهنرمندی عمرانی است وغیر اقتصادی هم باشد مشکلی نیست؟
(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه
[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

پاسخ
سلام.
مهندس عزتی عزیز ،ممنونم که این موضوع را مطرح کردید.
من فقط نظر شخصی خودم را اعلام میکنم و به تمامی مهندسین طراح عزیز هم احترام میگزارم.
تصاویر مقاطعی که جنابعالی در این تاپیک قرار داده اید ،تصاویر مربوط به مقاطع ستونهایی میباشد که متصل به بادبند
هستند ،همانطور که میدانیم در سیستم سازه ای که از بادبند استفاده شده باشد ،معمولا نیاز به کنترل ستونها توسط
ترکیب بارهای ویژه هستیم.
بعد از این کنترل ،مقاطع ستونهای متصل به بادبند ها بسیار بزرگ طرح میشوند .اگر بخواهیم از مقاطع ترکیبی IPE ها استفاده کنیم
شاید یک مقطع سه تایی IPE 300 به همراه پلیت پاسخگو نباشد.
از این رو باید از مقاطعی استفاده نماییم که ترم انتقال (d) بالایی داشته باشند.برای این منظور میتوانیم از مقاطع باکس استفاده نماییم.
این ترکیب بارها بعضا به قدری مقاطع را بزرگ میکنند که ابعاد باکس هم خیلی بالا میرود و ملاحظات معماری طرح را زیر سوال میبرد.
برای اینکه این مشکلات تا حدودی از بین بروند میشود مساحت مقطع را افزایش داد (A).
برای همین در مواردی که ترم انتقال را نتوانیم افزایش بدهیم (d) مساحت را افزایش میدهیم (A) همانطور که میدانیم در محاسبه ی ممان اینرسی
بهتر است d را افزایش دهیم چون توان دوم دارد اما به دلیل محدودیتهای معماری مساحت مقطع را افزایش میدهیم که تقریبا مقاطعی که شما قرار دادید
را بوجود می آورد.
تا اینجا دلیل خوب محاسب به نظر من این بوده ،که من هم تا حدودی این شکستن روند را توسط محاسب میپسندم.یعنی مثل سایر محاسبین از یک سری
مقاطعی که محاسبین استفاده میکنند استفاده نکرده اند.
بحث من از اینجا شروع میشود:
مشکلی که من درباره ی اینگونه مقاطع میبینم جوشکاری بیش از اندازه ی این مقاطع هست ،این جوشکاری به حدی زیاد هست که تنش های زیادی در
مقطع بوجود می آورد که در آینده مشکل بوجود می آورد.
مشکل دیگر این جوشکاری های زیاد تغییر شکل کلی ستون میباشد ،یعنی ستون را به مانند چند منحنی کوچک تبدیل میکند.
نمی دانم تا کنون تیری را دیده اید که پلیتی در زیر یا روی آن جوشکار جوش داده هست به صورت یکسره ،وقتی تیر را از کنار نگاه میکنیم مشاهده قوسی
در طول تیر می شویم که این کار ایراد دارد.
موضوع بعدی کیفیت ساخت این مقاطع است که به نظر من بهتر است در کارخانه تولید شوند تا در کارگاه.
اگر در کارخانه تولید شوند کنترل جوش این مقاطع پیچیده ،مخصوصا مقاطع درونی برای ناظر کاری بسیار دشوار هست.
در هر صورت به نظر من هر طرحی که قابلیت اجرا و کنترل توسط مهندس ناظر را داشته باشد طرح خوبی هست.
باز هم تکرار میکنم محاسب دانش خوبی داشته که چنین مقاطعی را پیشنهاد داده است.
خیلی خیلی حرف زدم مرا ببخشید.
موفق باشید.
آموزش نرم افزار ایتبس به روش حدی
آموزش طراحی سازه های فولادی به روش حدی
تفسیر آیین نامه 2800 ویرایش چهارم

موسس و مدیر گروه پولاد سازه : مهندس سیامک حسین زاده

پاسخ
احتمال می دهم این مقاطع قرار بوده که منتاژ کارخانه باشند
ساخت چنین مقاطع در کارگاه کار اسانی نیست.
پاسخ
به نظر ما این مقاطع بیشتر جنبه تئوری دارند تا عمل مخصوصا شکل شماره 1

چون هم بهینه نیستند و هم اجراش خیلی سخته از طرفی هم هزینه جوشکاری بسیار بیشتر از اون چیزی هست که بشه با مقاطع دیگه جواب گرفت

پروفیل های موجود در ایران بیشتر برای سازه های کوچیک هست که برای ستون میان از جفت آی پی استفاده میکنند

برای سازه های بزرگتر که مقدار هزینه فولاد دارای اهمیت هست میان از تیر ورق استفاده میکنند تا بهترین مقاطع (بهینه ترین) رو مدلسازی کنند.
فروش مجموعه نرم افزار های مهندسی عمران+ فیلمهای آموزش عمرانی + آرشیو کل سایت https://goo.gl/80OzPv
آموزش طراحی سالن های صنعتی(سوله) با برنامه ی SAP&ETABS و طراحی پی در (Safe) https://goo.gl/20kasW
فیلم آموزش طراحی یک ساختمان فلزی از اول تا آخر در ایتبس و طراحی پی در سیف(Etabs&Safe) https://goo.gl/TlWlvw
دانلود 35 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد دو بعدی 2012 توسط استاد آریانی (400دقیقه) https://goo.gl/NRuR94
دانلود 40 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد 2012 سه بعدی توسط استاد آریانی (7ساعت) https://goo.gl/GsLsyv
پاسخ
باسلام
با نظر مهندس امن خانی هم موافقم.چون در اکثر ساخت وسازهای دور وبر غیر از اون را نمی بینم.فایل مهندس جعفری را هم پیوست می کنم
بد نیست یک نگاهی بیندازید.دریفتش خوب کنترل شده ولی آپلیفتش وحشتناک بالاست.

واما یک سئوال جدید:
باکسی که در ایتبس ساخته می شود چهار ورق عمود برهم است.باکسی که در کارگاه ساخته می شود کلی وصله پینه وتکیه گاه های ذاخلی وغیره دارد.آیا می شود به جوابهای ایتبس اعتماد کز
د؟

فایل‌(های) پیوست شده
.rar   6f jafari.rar (اندازه: 28.24 KB / تعداد دفعات دریافت: 12)
(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه

پاسخ
با سلام.
یک نکته را خدمت دوستان عرض کنم.
یک موردی که در ساخت و ساز های مسکونی شهری دیده میشود ،مخصوصا در سازه های بادبندی استفاده نکردن از فولاد با مقاومت بالا هست.
قبول دارم که هزینه بالا میرود ،اما فضای معماری را کاهش میدهد.مخصوصا در این روز ها که قیمت یک متر مربع از ساختمان بسیار بالا میباشد.
موفق باشید.
آموزش نرم افزار ایتبس به روش حدی
آموزش طراحی سازه های فولادی به روش حدی
تفسیر آیین نامه 2800 ویرایش چهارم

موسس و مدیر گروه پولاد سازه : مهندس سیامک حسین زاده

پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نحوه طراحی سازه فولادی که هم دارای سقف تیرچه بلوکی و هم دارای سقف کامپوزیت میباشد! sasan.ce 1 1,208 1402/4/20 ، 05:32 عصر
آخرین ارسال: Ali.mo.1380
  فشرده سازی مقاطع فولادی در etabs chili 13 16,256 1401/6/22 ، 11:58 صبح
آخرین ارسال: miladjk1374
  راهنمایی نامگذاری مقاطع ایتبس reza_mj63 9 8,694 1401/3/7 ، 05:16 عصر
آخرین ارسال: Shahin.barzgaran
  معرفی ترکیب بارهای طراحی سازه فولادی به روش LRFD KONKORKONKOR 5 7,349 1400/8/19 ، 09:51 عصر
آخرین ارسال: aryian
  مشکل آبی شدن مقاطع empress 1 1,075 1400/8/8 ، 08:15 عصر
آخرین ارسال: civil92
  رفع مشکل صادر کردن فایل فولادی برای سازه نگار9 SK1970 1 859 1400/6/28 ، 12:02 عصر
آخرین ارسال: SK1970
  قرمز شدن مقاطع در ایتبس chiften 28 13,745 1400/4/30 ، 09:08 صبح
آخرین ارسال: mrzye
  Etabs 2016 رد شدن پروژه از کنترل سازه Amirhossin718 0 1,124 1399/12/19 ، 07:47 عصر
آخرین ارسال: Amirhossin718
  سوال در مورد وزن و سیستم سازه ای حمیدرضا یزدی 2 1,291 1399/1/8 ، 07:37 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
  مشکل ابی شدن تمام مقاطع بعد از انالیز و طراحی Matinhk 0 1,145 1398/4/20 ، 02:13 صبح
آخرین ارسال: Matinhk

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان