ارسالها: 80
موضوعها: 22
تاریخ عضویت: مرد 1393
اعتبار:
1
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
خواشا راهنمایی کنین که چطوری میتونم دید مهندسی داشته باشم به ساخت مقاطع
... مثلا ی مقطع دوبل ساختم چه فاصله ای ازهم داشته باشن..؟از چه پلیتی
استفاده کنم ؟آیا بدون پلیت باشه یا نه ؟یا از پلیت داخل جان استفاده کنم؟
کلا نمیدونم برای ی سازه از چه مقاطعی استفاده کنم:(
ارسالها: 2,992
موضوعها: 172
تاریخ عضویت: اسف 1391
اعتبار:
82
سپاس ها 0
سپاس شده 7 بار در 0 ارسال
1393/5/31 ، 07:47 عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/5/31 ، 07:54 عصر، توسط کیوان بابایی.)
سلام
اول اینکه درس سازه های فولادی را به درستی و مفهومی یادبگیرید به مبحث دهم تسلط کامل داشته باشید . سعی کنید ابتدا از مقطعی استفاده کنید که از حداقل ورق و جوشکاری استفاده شده باشد . در غیر این می توانیم از ورقهای تقویتی استفاده کنیم . میزان جوابگون بودن ضخامت ورق برای هر پروژه و مقطع متفاوت است که معمولاً برای برش جان مقطع و برای خمش بال مقطع تقویت می شود .
برای مقاطع بستگی به سیستم باربر جانبی سازه و مقادیر بار و ... و ارتفاع سازه بستگی دارد . پس سعی می کنیم ابتدا از سیستم های سازه ای مناسب بر سازه استفاده کنیم و همچنین مهمتر از همه چینش مهاربند ( بادبند و دیوار برشی ) را طوری در سازه چینش نمائیم که بتوانیم فاصله برون از محوریت را حذف و یا کاهش دهیم در اینصورت مقاطع در حالت استاندارد و نرمال خواهند شد .
مقاطع در سعی اول باید مقطع دوبل باشد و در صورت جواب نگرفتن اضافه شدن ورق تقویتی در غیر این استفاده از مقطاع پاباز و ستون های جعبه ای و یا باکس مناسب است .
پاینده باشید
ارسالها: 80
موضوعها: 22
تاریخ عضویت: مرد 1393
اعتبار:
1
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ممنون مهندس
ولی اینا رو تا حدودی بلدم ولی انتخاب مقاطع رو بلد نیستم...
مثلا ی پروژه دارم .. میخوام ستون هاشو درست کنم ولی نمیدونم از کجا شروع کنم..مثلا... برای یک ستون 2IPE20 زو به هم چسبیده درست کردم بدون تقویت ... اصلا نمیدونم این اجرایی هست.. یا باید تقویتش کنم به چه پلیتی؟ یا چه فاصله ایی؟؟
لطفا راهنمایی کنین مهندس جان اگه میشه کتابی درباره انتخاب مقاطع اجرایی بهم معرفی کنین
ارسالها: 2,992
موضوعها: 172
تاریخ عضویت: اسف 1391
اعتبار:
82
سپاس ها 0
سپاس شده 7 بار در 0 ارسال
ضخامت ورق برحسب میزان لنگر خمشی متناظر تامین می شود و همچنین طول ورق تقویتی معمولاً کل بال تیر را پوشش می دهد و به اندازه 4 سانتیمتر بیشر و یا کمتر به دلیل جوشکاری فاصله بیشتری در نظر گرفته می شود . طول ورق تقویتی براساس لنگر خمشی موجود و لنگر خمشی مجاز تعین می گردد که بیانگر همان طول تئوریک می باشد ( بعد از این طول لنگر خمشی حداقل است و نیاز به ادامه دادن ورقها نیست ) بعد از این طول باید به اندازه طول اضافی مبنی بر اتصال کامل بین ورقها و بال و تحمل نیروی کششی و فشاری از طریق جوش اتصال کفایت داشته باشد . همانند طول گیرداری در سازه بتنی که به یک مقدار اضافه طول نیاز داریم ( طول عملی )
تمامی این موارد درکتب طراحی سازه های فولادی نظیر کتاب فولاد دکتر میرقادری و یا سازه های فولادی مهندس طاحونی آمده است و آیین نامه و حدهای مجاز را از مبحث دهم پیگیری کنید .